Ga naar hoofdinhoud
beeld@2x

Ontmoeten

Vergaderen
Presentaties
Netwerken
Dagbesteding
Maatschappelijk

Ontspannen

Feestje
Evenement
Barbeque
Lunchen
Netwerkborrel

NK Little League Honkbal en Softbal 2023

Tijdens het Pinksterweekend (27, 28 en 29 mei) organiseerde Hoofddorp Pioniers samen met de KNBSB voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap Little League op Sportpark 21.

Wat is Little League?
Little League Baseball en Softball is een non-profit organisatie in South Williamsport, Pennsylvania, Verenigde Staten, die lokale jeugd honkbal- en softbalcompetities
organiseert in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Er zijn verschillende soorten leagues (leeftijden) in honkbal en softbal voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar. In Nederland wordt dit toernooi naast de reguliere competities georganiseerd. Kids uit 10 regio’s strijden om het Nederlands Kampioenschap Little League.

Er zijn 4 leeftijdscategorieën:

  • Little League (Littles) 10 t/m 12 jaar
  • Intermediate League (alleen bij honkbal) 11 t/m 13 jaar
  • Junior League 12 t/m 14 jaar
  • Senior League 13 t/m 16 jaar

Het toernooi voor de Seniors en Intermediates werd bij Hoofddorp Pioniers op Sportpark 21 aan de Nieuwe Molenaarslaan gespeeld. Het NK Softbal en NK Honkbal Littles en Juniors werd in respectievelijk Almere en Rotterdam gehouden. Wij ontvingen dit jaar maar liefst 19 teams. We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi. Op sportief gebied, maar zeker ook organisatorisch. Naast de diverse spelers en coaches van Hoofddorp Pioniers hebben meer dan 65 vrijwilligers zich drie dagen een slag in de rondte gewerkt om er mooie dagen van te maken. Mede mogelijk gemaakt door veel fantastische sponsoren! Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage!

Succes voor Kennemerland en Hoofddorp Pioniers
Beide kampioenschappen werden door onze eigen regio Kennemerland gewonnen en ook de Softbal Littles van Kennemerland werden in Almere Nederlands kampioen. In alle drie de teams spelen diverse spelers en speelsters van Hoofddorp Pioniers en ook in het winnende team van de Valley Hitters Littles uit Midden-Nederland zit een Hoofddorpse speler!
Als Nederlands kampioenen mogen de Kennemerland Honkbal Intermediates (26 juni-1 juli in Tsjechië), Honkbal Seniors (1-7 juli in Italië) en Softbal Littles (5-9 juli in Tsjechië) gaan strijden om het Europees kampioenschap. Mochten ze die winnen, dan reizen ze af naar de Word Series Little League in Amerika. Veel succes gewenst!

Deel dit item op Social media >

Deel dit item op Social media >

Back To Top
Zoeken

OPEN HUIS!


Op vrijdag 8 december a.s. organiseert Sportpark21,
van 12.30 tot 17.30 uur, voor alle bedrijven uit de Haarlemmermeer en omstreken een OPEN HUIS.

Sportpark21 ligt aan de zuidkant van Hoofddorp (ingang Park21, bekend van het honkbalstadion) en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld naar een multi-sport complex met (o.a.) 6 padelbanen, een 9-holes voetgolfbaan, diverse (re)creatieve activiteiten, bootcamp en een blaashal voor diverse indoor sporten. Daarnaast stelt het complex haar faciliteiten ook beschikbaar voor diverse scholen/opleidingen en bedrijven. Voor de laatste groep is Sportpark21 een mooie en inspirerende locatie voor (o.a.) sportieve events, teamuitjes en vergaderarrangementen. Voor meer info zie: www.sportpark21.com (nog niet volledig af).

Toegang tot het OPEN HUIS van Sportpark 21 is gratis. Bedrijven mogen met meerdere mensen komen en zijn op 8 december a.s. vanaf 12.30 uur van harte welkom. Vanaf 16.30 uur sluiten we de dag af met een gezellige borrel!

Voor aanmelding en/of vragen, graag even een mail sturen naar: events@sportpark21.com.

Tijdens het OPEN HUIS van Sportpark 21 kunnen deelnemers ook kennismaken met HADO en de Bootcamp coach.

 HADO:

In onze blaashal wordt een HADO arena opgebouwd zodat bezoekers van ons OPEN HUIS zelf HADO kunnen spelen en ervaren.

 

Wat is HADO?

HADO is 's werelds eerste techno sport: een combinatie van sport en gaming m.b.v. augmented reality (AR). Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan sport zoals wij die kennen!
Het is een unieke sport met een hoge fun factor die door iedereen, van jong tot oud, beoefend kan worden. Simpel gezegd is HADO een intensieve en strategische 3 vs. 3 versie van het voor iedereen bekende trefbal.
​HADO gebruikt AR-technologie om een ​​laag over de echte wereld te projecteren. Dit in tegenstelling tot Virtual Reality waarbij een volledig digitale wereld wordt gecreëerd.
Bij HADO zie je als speler zowel de werkelijke omgeving als de geprojecteerde laag via de AR headset terwijl je vrij kan bewegen zonder gebruik te maken van controllers of kabels

Voor meer info: zie www.hado-sports.com

Bootcamp coach:

Tim van der Laan is als bootcamp coach verbonden aan SportPark21.
Tijdens de Open Dag is Tim aanwezig voor meer informatie over de mogelijkheden van een bootcamp clinic en een vitaliteitsprogramma voor bedrijven en werknemers.

This will close in 0 seconds