Ga naar hoofdinhoud
beeld@2x

Ontmoeten

Vergaderen
Presentaties
Netwerken
Dagbesteding
Maatschappelijk

Ontspannen

Feestje
Evenement
Barbeque
Lunchen
Netwerkborrel

NK Little League Honkbal en Softbal 2023

Tijdens het Pinksterweekend (27, 28 en 29 mei) organiseerde Hoofddorp Pioniers samen met de KNBSB voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap Little League op Sportpark 21.

Wat is Little League?
Little League Baseball en Softball is een non-profit organisatie in South Williamsport, Pennsylvania, Verenigde Staten, die lokale jeugd honkbal- en softbalcompetities
organiseert in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Er zijn verschillende soorten leagues (leeftijden) in honkbal en softbal voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar. In Nederland wordt dit toernooi naast de reguliere competities georganiseerd. Kids uit 10 regio’s strijden om het Nederlands Kampioenschap Little League.

Er zijn 4 leeftijdscategorieën:

  • Little League (Littles) 10 t/m 12 jaar
  • Intermediate League (alleen bij honkbal) 11 t/m 13 jaar
  • Junior League 12 t/m 14 jaar
  • Senior League 13 t/m 16 jaar

Het toernooi voor de Seniors en Intermediates werd bij Hoofddorp Pioniers op Sportpark 21 aan de Nieuwe Molenaarslaan gespeeld. Het NK Softbal en NK Honkbal Littles en Juniors werd in respectievelijk Almere en Rotterdam gehouden. Wij ontvingen dit jaar maar liefst 19 teams. We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi. Op sportief gebied, maar zeker ook organisatorisch. Naast de diverse spelers en coaches van Hoofddorp Pioniers hebben meer dan 65 vrijwilligers zich drie dagen een slag in de rondte gewerkt om er mooie dagen van te maken. Mede mogelijk gemaakt door veel fantastische sponsoren! Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage!

Succes voor Kennemerland en Hoofddorp Pioniers
Beide kampioenschappen werden door onze eigen regio Kennemerland gewonnen en ook de Softbal Littles van Kennemerland werden in Almere Nederlands kampioen. In alle drie de teams spelen diverse spelers en speelsters van Hoofddorp Pioniers en ook in het winnende team van de Valley Hitters Littles uit Midden-Nederland zit een Hoofddorpse speler!
Als Nederlands kampioenen mogen de Kennemerland Honkbal Intermediates (26 juni-1 juli in Tsjechië), Honkbal Seniors (1-7 juli in Italië) en Softbal Littles (5-9 juli in Tsjechië) gaan strijden om het Europees kampioenschap. Mochten ze die winnen, dan reizen ze af naar de Word Series Little League in Amerika. Veel succes gewenst!

Deel dit item op Social media >

Deel dit item op Social media >

Back To Top
Zoeken